Siauliai jazz XXIII pirmoji diena / Galera (Lietuva), Spice'n'space (Izraelis)

Siauliai jazz XXIII pirmoji diena / Galera (Lietuva), Spice'n'space (Izraelis)

Koncertai
2024-09-25 19:00
Kaina nuo 15.00 €
Pirkti bilietą

Pagrindinė vakaro grupė „Spice'n'Space“ - Izraelio džiazo ir funk grupė, vadovaujama fleitininko Mattan‘o Klein‘o ir būgnininko Uria Mader (Šiauliuose jie gros 4-se).
Grupė buvo įkurta po atsitiktinio jųdviejų susitikimo viename iš Tel Avivo klubų, kur jiedu nusprendė sukurti naują grupę, kuri sujungtų jųdviejų pamėgtas džiazo, fusion ir funk muzikos harmonijas.
Grupės muzikinį stilių galima apibūdinti kaip „The J.B.“ senosios mokyklos funk, 60-ųjų pabaigos Lou Donaldson‘o bei Grant‘o Green‘o įrašų, sudėtingų Herbie Hancock‘o harmonijų miksą su moderniais „Vulfpeck“ groovy garsais.
Šis daugybės įtakų mišinys sukuria subtilią pusiausvyrą tarp seno ir naujo, paprasto ir rafinuoto, o tai ir yra pagrindinė grupės muzikinės vizijos dalis.
2023 m. birželį „Spice'n'Space“ dalyvavo Tel Avivo tarptautiniame fleitos festivalyje, ir tapo Klaipėdos tarptautinio džiazo festivalio Lietuvoje headlineriais.
Grupės „Spice'n'Space“ nariai koncertavo tokiose scenose kaip: Londono džiazo festivalis, Raudonosios jūros džiazo festivalis, Albanijos tarptautinis džiazo festivalis, Raudonosios jūros gitarų festivalis ir daugelyje kitų...
2023 m. sausį grupė įrašė savo debiutinį albumą, kuris išleistas Londone įsikūrusioje „Ubuntu Music“ leidykloje.
Mattanas Kleinas yra džiazo / pasaulio muzikos fleitininkas ir kompozitorius, dirbęs su žymiausiais Izraelio menininkais, tokiais kaip Tomas Orenas (Thelonious Monk instituto pianistų konkurso nugalėtojas), Gadi Sternas („Shalosh“), Avri Borochovas. Mattanas koncertavo prestižiškiausiose scenose, tokiose kaip Carnegie Hall ir Kennedy Center.
Uria Mader - kylanti Izraelio mušamųjų žvaigždė, itin universali ir puikiai besijaučianti tiek džiazo, tiek roko žanruose, koncertavusi didžiausiose Izraelio scenose ir festivaliuose, pvz: InDnegev festival (didžiausias Izraelio muzikos festivalis) ir Raudonosios jūros gitarų festivalis.
Grupės svečiai:
Francesco Beccaro - Berlyne gyvenantis boso gitaros atlikėjas, kompozitorius ir pedagogas.
Iš Italijos kilęs Francesco baigė Kolektyvinę muzikos mokyklą Niujorke (JAV) ir yra vienas iš Victor Wooten muzikos mokyklos solistų. 
Jo aštrus muzikinis juslumas leidžia jam puikiai jaustis įvairiausiuose muzikos stiliuose.
Ir tai garantavo jam koncertus įvairiose prestižinėse vietose ir festivaliuose 5 žemynuose su tokiais skirtingais atlikėjais kaip: Savion Glover, Jimmy Cobb, Popa Chubby, Oz Noy, Screaming Headless Torsos, Sean Wayland, Ed Palermo Big Band, Magro, Leona Berlin, Krisper ir kt.
Francesco pirmas solinis albumas „UPWARD“ buvo išleistas 2021 m. gegužę leidykloje „Auand Records“.
Kaip kompozitorius, jis kūrė muziką šokių spektakliams ir vaizdo klipams, kurie buvo rodomi įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose.
Francesco buvo „The Collective School of Music“ (Niujorkas, JAV) dėstytojas nuo 2010 m. iki 2018 m.
Tal Yadin - meistriškas, universalus gitaristas, kompozitorius ir prodiuseris. Jis yra ir savo paties grupės lyderis ir įvairių kitų grupių gitaristas plačiame muzikos žanrų spektre. Gimęs Jeruzalėje ir užaugęs atokiame kibuce Izraelio dykumoje, jis pirmąsias klasikinės gitaros pamokas gavo iš Izraelio ir Argentinos gitaristo, o paauglystėje atrado džiazą ir elektrinę gitarą. Jis baigė prestižinį Rimono džiazo institutą Tel Avive ir Jeruzalės
muzikos akademijos džiazo atlikimo ir kompozicijos studijas. 2016 m. Talis persikėlė į Berlyną (Vokietija), kad galėtų siekti muzikinės karjeros Europoje. Jo debiutinis albumas „In & Out“ pasirodė 2019 m. Visus kūrinius sukūrė ir prodiusavo Tal, o albume girdime Izraelio bosininką Michael‘as Edwards‘as ir Niujorko - Izraelio būgnininką Yaaki Levy.
Šiuo metu Talas dirba prie savo antrojo studijinio projekto, kartu su juo dirba ir „Big Berry Duo“,
įrašinėja ir koncertuoja su įvairiais atlikėjais Izraelyje ir Europoje.

 


Medijos apie „Spice'n'Space“

THE JERUSALEM POST
„Izraelio ambasadoriaus pavaduotojas Erezas Golanas išreiškė savo susižavėjimą pasirodymu, teigdamas: „Turėjome nuostabią patirtį su grupe Spice'n'Space Jazz, kuri Lietuvos žmonėms pristatė gražią Izraelio džiazo ir funk muziką“. Grupės talentas ir aistra atliepė publiką, sukuriant įelektrintą atmosferą viso festivalio metu.“
„BLUES & SOUL“ ŽURNALAS
Albume susilieja senosios mokyklos judesiai su subtiliomis popmuzikos ir regio elementų užuominomis, kartu atiduodant pagarbą senoviniams klavišinių ir mušamųjų garsams. Rezultatas - nieko naujo, tačiau tai žavus ir gaivus mišinys, kuris išties puikiai dera.
PRESTO MUSIC
Grupė Spice'n'Space, tyrinėjanti soul-jazz ir senosios mokyklos funk kryžkelę, atsirado atsitiktinai susitikus naktį Tel Avive dviems aistringiems katinams. Išbandęs savo bendrus įgūdžius, Izraelio grupės debiutinis albumas pasižymi rafinuotumu ir groove. Elegantiškas, įsimintinas ir apskritai smagus, „The Funk Thingwell“ iš tiesų atvyko ir, atrodo, čia pasiliks.
YOSI HERSONSKI - VYRESNYSIS IZRAELIO DŽIAZO KRITIKAS
Šis albumas privertė mane dar kartą įsimylėti funky džiazą!

Plačiau: https://www.spicenspaceepk.com/ , https://youtu.be/efs1weC3cGo, https://youtu.be/q5QMBIE2A1w

Koncertą pradės grupė jau išgarsėjusi visur... iš Vilniaus
Galera (Vilnius, Kaunas, Panevėžys)
Jie yra penki-šeši bendraminčiai, siekiantys atskleisti alternatyvios jaunimo muzikos terpę. Neįspraudžia savęs į vieno žanro rėmus, bet dominuoja jazz-rock‘n‘roll su improvizacijos, indie ir progressive elementais. Nariai:
Rokas Raibis - būgnai, vokalas.
Emilis Šarinskas - klavišiniai.
Ugnius Zigfridas Betingis - bosinė gitara.
Jokūbas Kokanauskis - sintezatorius, trombonas.
Gabrielius Gribauskas - Saksofonas
Domas Kazlas - trimitas.
Tai jaunas ir ambicingas kolektyvas, kuriam didelę paskatą kurti ir toliau groti padarė grupių konkurso "GARAŽAS'24" pirmos vietos laimėjimas, kurio dėka jie gavo finansavimą albumo įrašui ir leidybai. Į sceną tikrai įneš daug energijos bei muzikos, kuri privers pajusti kiekvieno muzikanto individualumą ir tarpusavio ryšį, o žiūrovai jaus visapusišką palaimą. Būkite pulse arba kitaip tariant vibe.
Plačiau: https://www.instagram.com/galera_grupe?igsh=aTAwcW5iOHZzc3c5

Rėmėjai:
Šiauliai jazz XXIII pirmąjį koncertą pristato Lietuvos Kultūros Taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė
Partneriai: Izraelio ambasada Vilniuje, naktys, sixteen.media, interscalit, Splius, Owexx, Generalis, Elga, Giftika, BasaMedia, AVA buhalterija, Linkana, Šiaulių KC, Vilniustech, Šiaulių krašto žydų bendruomenė, restoranas „Žemaitis“.
Informacinis partneris: Balticum, miestonaujienos.lt, siauliaijazz.lt
Organizatorius: „Remigijaus akcija“, VšĮ

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos netaikomos

Renginio trukmė 180 min.

Petrauka yra, veiks baras

Nemokamai vaikai iki 8 m.

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, nebent nurodyta kitaip renginio aprašyme.
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.