Grupės „ Kamanių šilelis“ koncertas

Grupės „ Kamanių šilelis“ koncertas

Koncertai
2024-09-27 18:00
Kaina 5.30 €
Pirkti bilietą

Renginys perkeliamas iš Kelmės reformatų bažnyčios į Kelmės profesinio rengimo centro salę. Renginys vyks rugsėjo 27 d. 18 val. Turimi bilietai galioja

Kamanių šilelis – duetas, pradėjęs veiklą 2011-aisiais. Jo braižas – minimalistinis, ritmiškas, lengvai psichedelinis indie folk/art pop, kuriame susipina tarptautiniu mastu atpažįstamas ir kartu gilias lietuviško folkloro šaknis turintis skambesys. Vokalistės Kamilės Gudmonaitės lūpose dažnai skamba lietuviškai auditorijai artimi lietuvių liaudies dainų žodžiai, įgaunantys visiškai naują kūną moderniose dueto aranžuotėse. Tai ryškiausia debiutiniame dueto albume „Viskas teka“ (2014) ir antrąjame „Namai“ (2017). Albume „9“ (2020) ir paskutiniąjame „Žiūrėti į saulę“ (2023) atsiranda daug daugiau autorinių tekstų, tačiau dainos savo skambesiu vis tiek paliečia kažką giliai folkoriško ir seka originalų kamanių šilelio braižą. Tiek įrašinėdami, tiek gyvai atlikdami savo dainas atlikėjai naudoja tokius instrumentus kaip dambrelis, didžeridu, gitara, analoginis sintezatorius ir ritmo mašina. Dainų įvairialypiškumas nulemia tai, kad vis didėjantis kamanių šilelio klausytojų ratas buria ir skirtingus muzikos skonius turinčius žmones.

Paskutinis kamanių šilelio albumas „Žiūrėti į saulę“ teka ritmiškai kaip laikas, kuriame klausytojas palieka kasdienybę ir visiškai pasineria į garsą. Kamanių šileliui išleidus šį albumą, Lietuvos M.A.M.A. apdovanojimuose duetas buvo išrinktas metų alternatyviosios muzikos grupe.

Paskutinio albumo muzika ir tekstai gimė įvairiose vietose – nuo Lietuvos kaimo iki Meksikos kalnų ir vandenynų. Albume gausu ir lyrinių, ir šokiams tinkamų dainų, o gyvi dueto pasirodymai išsiskiria didžiule energija, tuo dažnai nustebindami ir stipriai traukdami klausytojus.

Po to, kai duetą Europavox Media 2023-ųjų spalį paskelbė mėnesio grupe, dainą „Aš lauksiu tavęs“ iš paskutinio savo albumo kamanių šilelis gyvai įrašė su GospelJonai choru. Europavox šią kolaboraciją apibūdino kaip „keliančią šiurpuliukus“.

Nariai:

Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas – muzikos ir tekstų autoriai ir atlikėjai.

 

Diskografija:

 „Viskas teka“ (2014)

„Namai“ (2017)

„9“ (2020)

„Žiūrėti į saulę“ (2023)

 

Nuorodos:

 

Facebook: https://www.facebook.com/kamaniusilelis

Instagram: https://www.instagram.com/kamaniu_silelis/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC_nn8jRjoDzkvNOBZznPjow

 

Pagrindinė renginio informacija

Renginio trukmė 1 val.

Nuolaidos netaikomos

Nemokamai vaikai nemokamai neįleidžiami

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, nebent nurodyta kitaip renginio aprašyme.
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.