La Local Jazz Band (Ispanija), Gin‘Gas (Lietuva) ReFunked PartOne albumo pristatymas bei JAM su Dj Vladas Funky House Madness

La Local Jazz Band (Ispanija), Gin‘Gas (Lietuva) ReFunked PartOne albumo pristatymas bei JAM su Dj Vladas Funky House Madness

Koncertai
2024-11-15 20:00
Kaina nuo 15.00 €
Pirkti bilietą

Koncertą pradės „La Local Jazz Band“ (Ispanija)
2008 m. Miguelis Ramírez ir Miqui Delgado subūrė grupę, kurios tikslas - propaguoti ir skatinti džiazo muzikos žanrą, taip pat prisidėti prie jo puoselėjimo per daugelį metų sukauptu gausiu džiazo repertuaru. Pagrindinis grupės tikslas - rengti didaktinius koncertus jauniesiems studentams ir plačiajai visuomenei, taip pat specialius pasirodymus pagerbiant kai kuriuos džiazo grandus ir jų skirtingas epochas.
Jie abu bendradarbiauja ir dalijasi scena jau daugiau nei trisdešimt metų, per kuriuos kartu parengė įvairius meninius projektus ir įrašus. Šiuo metu jie ir toliau aktyviai dalijasi ta pačia svajone, stengdamiesi kurti ir prodiusuoti muziką savo ansambliams ir kitiems atlikėjams.
2021 m. atsirado poreikis išlaisvinti savo kūrybiškumą. Taip atsirado „Música Creativa“ instrumentinis albumas „Paisajes Sonoros“, kuriame skamba Miguelio Ramírezo (Mc) ir Miqui Delgado (M) kompozicijos, aranžuotos jiems abiem glaudžiai bendradarbiaujant. Šių „paisajes“ (kraštovaizdžių) siužetas yra ne kas kita, o pats gyvenimas. Kasdieniai išgyvenimai ir emocijos, grožio ieškojimas net ore, kuriuo kvėpuojame, dar viena pradžia tos ilgos kelionės, kuri tęsis ir toliau. „Nuo brandos nustojame žaisti vaiką, kurį nešiojamės savyje, stebinantį mus ir atrandantį naujas vietas mūsų įsivaizduojamame pasaulyje, į kurį dažniausiai patenkame šiame dvasiniame inde, vadinamame Muzika. Tai darome sąžiningai ir nuolankiai, užsispyrę, įveikdami tam tikras komplikacijas, kad galėtume džiaugtis ir dalytis tuo, kas mus vienija ir taip patinka. Mums Muzika yra Meilė“.
Su albumu „Paisajes Sonoros“ grupė „La Local Jazz Band“ žengia dar vieną žingsnį į priekį, gerbdama savo projekto dvasią ir kartu atverdama naują kūrybinį kelią, kuriame daugiau asmeniškumo ir savito pėdsako.
Muzikantai:
Miguel Ramírez - saksofonai
Miqui Delgado - klavišiniai
Luis Merino - gitara
Suso Vega - mušamieji
Ernesto Montenegro – trimitas
Alejandro García – kontrabosas
Video:
https://youtu.be/bk2o0ebd-BY
https://youtu.be/wRk3qRIz0Y4
https://youtu.be/XsZFHoT9E2M

Po pertraukos koncertą pratęs vienintelė Lietuvoje funk soul ir ŠIAULIŲ! grupė (kurios muzika skambės ir “Pietinia kronikas” filme) - Gin’Gas (LIETUVA)
Grupė Gin’Gas vienokia ar kitokia sudėtimi muzikuoja jau daugiau kaip 30 metų ir pagaliau pristato ilgai lauktą ketvirtojo XXX-mečio albumo I-ąją dalį Gin‘Gas „ReFunked PartOne” (koncerto metu gal  net išgirsite ir „ReFunked ParTwone” fragmentus). Albumas, kur grįžtama prie Funk ištakų hipiškais 70-80-aisiais, kur tiek daug aktyvaus ritmiško soul, chorų ir beprotiškai gerai įsimenamų melodijų, pagražintų kietais pūtikų rifais, solo, šuoliuojančiomis sinkopėmis, pulsuojančia ritmika ir begaliniu analoginio skambesio KAIFU...
Visas projektas gimė dar iki 2022 metų, tačiau pandemija, ekonominiai nuosmukiai ir nuosnargliai, beprotiškas visos produkcijos brangimas ir dar su****as rushistų karas. Pradžia sunki su pertraukomis, bet dainos gulė į natas, kurias mums padėjo sudėlioti į lentynėles dar vienas didis FUNK gerbėjas – kompozitorius ir aranžuotojas Jievaras Jasinskis, kuris nata prie natos sudėliojo mūsų padriką paveikslą į tobulas aranžuotes, kurios po 2 metų pavirto pirmąja dupleto dalimi (nes šiais metais bus ir ReFunked ParTwone)
Kita legenda jau apie Tascam juostinį 24 kanalų magnetofoną, kuriuo buvo įrašytas antrasis Gin‘Gas albumas „Tirpsta“ Tango studijoje Lapėse. Jis buvo PRADINGAU ir netikėtai padarė ATSIRADAU. Skambina Gintas Litinskas iš Klaipėdos Studijofono studijos, su kuria Gin‘Gas jau seniai draugauja, ir sako – turiu čia tokį juostinį magelį..., gal netyčia nori albumą rašyti į jį? Ir masterius į juostą... O juk suskambėjo viliojančiai . Bet juostų (tipo chemijos) gamyklose, kurios tuo metu bandė vėl prisikelti naujam gyvenimui, begalinės eilės ir kainos, nes visi TROŠKO IR TROKŠTA analogo, o juk Rmx paskutinius leidybos projektus daro tik su analogais per tikras juostas... Tam padeda toks tūlas Analog Father Vladas Straupas, kurio pagalba pirmieji Lietuvos muzikai atsidūrė prestižinėje ir pasaulinėje nativedsd.com platformoje ir net skina laurus. Įkliuvom ir su juostomis... pagaliau sulaukėm, baigėme įrašus, kuriuose mums talkino ir žymus prodiuseris šiaulietis Paulius Jasiūnas, bei muzikai, išsibarstę po visą pasaulį... Ir 2023 birželis paruošė staigmeną – pirmąjį singlą iš naujausio albumo „Pažiūrėk su manim serialą“ (birželio gale ir albumą elektroninėje erdvėje), CD su naujausiais kūriniais ir šokiniais remixais (liepą) ir metų pabaigoje vinilą su naujausiomis dainomis bei geriausiais remixais, kurį jau galima buvo įsigyti Vilniaus knygų mugės AGATA muzikos salėje Šiaulių stende “A žinai, kur mana šaknikes?”. Tekstus albumui dėliojo to laikmečio fanatikas gerąja prasme Rms Rks Funkit.
Taip pat startavo mūsų dainos „Serialas“ video: https://youtu.be/k5lD_KgN3rw
https://youtu.be/JEORTq-is8k, https://youtu.be/QtDKCbH6dBo
O koncerte dalyvaus:
Rms Rks Funkit Ruokis – tekstai, vokalai, prodiuseris
Agnė Michalenkovaitė – vokalai, pritariantieji vokalai
Aleksandras Vykintas „Vykis“ Jasaitis (Šiaulietis) – gitaros, pritariantieji vokalai
Antanas Balsys – boso gitara
Mindaugas Vaškys – mušamieji
Martynas Šiaulys – klavišiniai
Dmitrij Levencov (Šiaulietis) – trimitas
Laimonas Urbikas – baritono saksofonas, pritariantieji vokalai
Arūnas Viduolis – tenorinis saksofonas
Aurimas Povilaitis (Šiaulietis) – perkusija
Saulė Valiukaitė - pritariantieji vokalai
Urtė Urbikaitė - pritariantieji vokalai
Specialus funk show svečias, vienas geriausių Latvijos trombonininkų – Lauris Amontovs!!!
Apie albumą Gin‘Gas "ReFunked PartOne“. Jį ir kitus albumus galėsite įsigyti ir Šiauliai jazz XXIII metu, klubuose ir svetainėse, lovose, prie lovų, automobiliuose... Galėsite įsigyti elektroninę, CD ar vinilo versijas laikmenose bei susirinkti parašus ant jų.
Renginio afterparty su nepakartojamu Dj Vladas Funky House Madness (VLADAS STRAUPAS aka AnalogFather), kuris tęsis iki 02 valandos nakties, kaip atmenamais MAX‘o laikais, kur galima bus pašokti ir pabendrauti su muzikais... Plačiau: https://www.facebook.com/djvladas, https://www.facebook.com/analogfather
Lapkričio 15 dienos koncertus pristato: „ELGA“ ir „GIFTIKA“

Festivalis filmuojamas ir fotografuojamas.

Šiauliai jazz XXIII pirmąjį koncertą pristato Lietuvos Kultūros Taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė
Partneriai: Vilniustech, Naktys, Sixteen.media, Interscalit, Splius, Owexx, Generalis, Elga, Giftika, BasaMedia, AVA buhalterija, Linkana, Šiaulių KC.
Informacinis partneris: LRT, Balticum, miestonaujienos.lt, siauliaijazz.lt, naktys.lt
 

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos netaikomos

Renginio trukmė 360 min.

Petrauka yra, veiks baras

Nemokamai vaikai iki 8 m.

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, nebent nurodyta kitaip renginio aprašyme.
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.
JUS TAIP PAT GALI SUDOMINTI